logo

•• Prečo projekt TRADIČNÉ RAŇAJKY a ako prebieha ••


Projekt je určený pre deti materských škôl. Rozbiehať sa bude v materských školách v Banskej Bystrici. Cieľovou skupinou sú ako deti materských škôl tak aj ich rodičia, ktorí budú oslovení prostredníctvom pripraveného letáku.

Prerozprávanie rozprávky o „chlebíku, masle a mede“ bude prebiehať do konca školského roku 2014 / 2015.

Následne budú oslovené inštitúcie, ktoré sa zaoberajú základným výskumom na Slovensku s požiadavkou o vysvetlenie rozdielov medzi čerstvým chlebom a chlebom dopečeným z rozmrazených polotovarov, medzi čerstvým mliekom a mliekom, ktoré je spracovaním zbavené veľkého množstva látok a precestovalo pol Európy.

Cieľom projektu je upozorniť na  význam "živých potravín" (ktoré máme k dispozícii v každom regióne Slovenska) vo výžive každého jednotlivca s dôrazom na dôležitosť takýchto potravín vo výžive dieťaťa.

Pozrite si krátke vidieo o cieli a spôsobe realizácie projektu slovami Pavla Fiľa, riaditeľa Strednej odbornej školy, Pod Bánošom 80 v Banskej Bystrici

 

PRIHLÁSENIE
novinky
20.09.2017
Milí učitelia a žiaci, stredné odborné školy so zameraním na vzdelávanie v oblasti potravinárstva pre vás p...
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...