logo
Príklady dobrej praxe - HOVORME O JEDLE 2015

V tejto časti vám ponúkame príklady dobrej praxe zo základných škôl na území Slovenskej republiky, ktoré sa aktívne zapojili do vymýšľania zaujímavých aktivít k vyhláseným denným témam počas tretieho ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity "Hovorme o jedle". Veríme, že pre Vás budú veľkou inšpiráciou v práci s dannými témami počas vašej učiteľskej praxe.


Vyhlásené denné témy súťaže "Hovorme o jedle" ročník 2015

1. Chlieb, pečivo, obilniny, ryža, cestoviny, zemiaky - prečo tvoria základňu potravinovej pyramídy.
2. Ovocie a zelenina - prečo potrebujeme 5 porcií denne.
3.
Mlieko a mliečne výrobky - prečo sú nenahraditeľnou zložkou zdravej výživy. Slovenské mlieko je naše biele zlato.
4. M
äso, ryby, vajcia, strukoviny - ich význam vo výžive. Označovanie pôvodu mäsa, rýb a vajec.
5. Cukry - prečo sú dôležitou súčasťou výživy. Niečo zaujímavé o mede. 
 

Ďakujeme všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom za ich zaslané príspevky.

PRIHLÁSENIE
novinky
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...
18.06.2018
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrácia do ...
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...