logo
Príklady dobrej praxe - HOVORME O JEDLE 2015

V tejto časti vám ponúkame príklady dobrej praxe zo základných škôl na území Slovenskej republiky, ktoré sa aktívne zapojili do vymýšľania zaujímavých aktivít k vyhláseným denným témam počas tretieho ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity "Hovorme o jedle". Veríme, že pre Vás budú veľkou inšpiráciou v práci s dannými témami počas vašej učiteľskej praxe.


Vyhlásené denné témy súťaže "Hovorme o jedle" ročník 2015

1. Chlieb, pečivo, obilniny, ryža, cestoviny, zemiaky - prečo tvoria základňu potravinovej pyramídy.
2. Ovocie a zelenina - prečo potrebujeme 5 porcií denne.
3.
Mlieko a mliečne výrobky - prečo sú nenahraditeľnou zložkou zdravej výživy. Slovenské mlieko je naše biele zlato.
4. M
äso, ryby, vajcia, strukoviny - ich význam vo výžive. Označovanie pôvodu mäsa, rýb a vajec.
5. Cukry - prečo sú dôležitou súčasťou výživy. Niečo zaujímavé o mede. 
 

Ďakujeme všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom za ich zaslané príspevky.

PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...