logo
•• Chemické experimenty s vybranými potravinami •• Spracované texty k témam sacharidy, ryža, múka, inulín a chemické experimenty k nim. Na stiahnutie: Chemické experimenty s vybranými potravinami Zdroj: doc. RNDr. Mária Ganajová, CSc., Ch
•• Pleseň na chlebe •• Ak chlieb nesprávne uskladníme (napr. v neprievzdušných vrecúškach), vyskytne sa na ňom pleseň. Plesnivé miesta sú porastené jemnými bielymi vláknami. Pri pozorovaní lupou uvidíme malé stopkaté guľovité vrecká s
•• Prieskum chleba •• Príprava Chlieb je jednou z najstarších potravín, ktoré poznáme. Čoskoro potom, čo sa ľudia naučili obrábať polia, sa chlieb stal základnou potravinou mnohých kultúr po celom svete. Od tej doby si každá kultúra vyvinula svoju vlastnú m
•• Výroba chleba •• Pri príprave chleba je dôležité kvasenie, čo znamená, že určitá substancia bola pridaná do cesta, aby sa začalo kvasenie. Touto substanciou, ktorá je veľmi dobre známa, sú kvasnice – droždie. Kvasinka je mikroorganizmus. Vzduch okolo nás je plný
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
20.09.2017
Milí učitelia a žiaci, stredné odborné školy so zameraním na vzdelávanie v oblasti potravinárstva pre vás p...
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...