logo
•• Tuk v potrave •• Niektoré potraviny obsahujú veľa tuku, iné málo. Príliš tučná potrava vedie k tráviacim, srdcovým a obehovým problémom. Vysoký príjem tukov vedie k vysokej hladine cholesterolu, ktorá je jednou z príčin srdcovo-cievnych ochoren&
•• Zdravé sladkosti •• Aj napriek tomu, že nám sladké jedlo prirodzene najviac chutí, stále sa musíme presviedčať, že sladkosti škodia nielen našim zubom, ale zaťažujú organizmus, spomaľujú trávenie a podobne. Ak sú jedlá sladké, obsahujú určit&eac
•• Živočíšne a rastlinné tuky •• Skupenstvo tukov ovplyvňuje rôzny obsah nasýtených a nenasýtených mastných kyselín v molekule tuku. Tuhé tuky obsahujú najmä nasýtené mastné kyseliny, napr. kyselinu palmitovú a stearovú. V teku
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...
18.06.2018
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrácia do ...
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...