logo
•• Tuk v potrave •• Niektoré potraviny obsahujú veľa tuku, iné málo. Príliš tučná potrava vedie k tráviacim, srdcovým a obehovým problémom. Vysoký príjem tukov vedie k vysokej hladine cholesterolu, ktorá je jednou z príčin srdcovo-cievnych ochoren&
•• Zdravé sladkosti •• Aj napriek tomu, že nám sladké jedlo prirodzene najviac chutí, stále sa musíme presviedčať, že sladkosti škodia nielen našim zubom, ale zaťažujú organizmus, spomaľujú trávenie a podobne. Ak sú jedlá sladké, obsahujú určit&eac
•• Živočíšne a rastlinné tuky •• Skupenstvo tukov ovplyvňuje rôzny obsah nasýtených a nenasýtených mastných kyselín v molekule tuku. Tuhé tuky obsahujú najmä nasýtené mastné kyseliny, napr. kyselinu palmitovú a stearovú. V teku
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...
06.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Vzhľadom na veľk&ya...
02.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Ďakujeme za množstv...
23.10.2017
Vážení pedagógovia a milí žiaci, veríme, že ste si týždeň "Hovorme o jedle" krásne užili, dozvedeli ...