logo
•• Tuk v potrave •• Niektoré potraviny obsahujú veľa tuku, iné málo. Príliš tučná potrava vedie k tráviacim, srdcovým a obehovým problémom. Vysoký príjem tukov vedie k vysokej hladine cholesterolu, ktorá je jednou z príčin srdcovo-cievnych ochoren&
•• Zdravé sladkosti •• Aj napriek tomu, že nám sladké jedlo prirodzene najviac chutí, stále sa musíme presviedčať, že sladkosti škodia nielen našim zubom, ale zaťažujú organizmus, spomaľujú trávenie a podobne. Ak sú jedlá sladké, obsahujú určit&eac
•• Živočíšne a rastlinné tuky •• Skupenstvo tukov ovplyvňuje rôzny obsah nasýtených a nenasýtených mastných kyselín v molekule tuku. Tuhé tuky obsahujú najmä nasýtené mastné kyseliny, napr. kyselinu palmitovú a stearovú. V teku
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
20.09.2017
Milí učitelia a žiaci, stredné odborné školy so zameraním na vzdelávanie v oblasti potravinárstva pre vás p...
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...