logo
•• Tuk v potrave •• Niektoré potraviny obsahujú veľa tuku, iné málo. Príliš tučná potrava vedie k tráviacim, srdcovým a obehovým problémom. Vysoký príjem tukov vedie k vysokej hladine cholesterolu, ktorá je jednou z príčin srdcovo-cievnych ochoren&
•• Zdravé sladkosti •• Aj napriek tomu, že nám sladké jedlo prirodzene najviac chutí, stále sa musíme presviedčať, že sladkosti škodia nielen našim zubom, ale zaťažujú organizmus, spomaľujú trávenie a podobne. Ak sú jedlá sladké, obsahujú určit&eac
•• Živočíšne a rastlinné tuky •• Skupenstvo tukov ovplyvňuje rôzny obsah nasýtených a nenasýtených mastných kyselín v molekule tuku. Tuhé tuky obsahujú najmä nasýtené mastné kyseliny, napr. kyselinu palmitovú a stearovú. V teku
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...
17.10.2016
Týždeň Hovorme o jedle zbehol ako voda. Veríme, že bol pre všetky zúčastnené školy veľkým oživením, zauj&...
10.10.2016
Dôležité upozornenie!!! 9.10.2016 (nedeľa) o 24.00 hod. bola REGISTRÁCIA do všetkých aktivít týždňa HOVORME O JED...