logo
•• Výukový softvér "Pyramída" •• Výukový softvér Pyramída vychádza z jednoduchej 4-poschodovej potravinovej pyramídy, ktorá graficky a proporcionálne naznačuje optimálnu skladbu stravy. Cieľom softvéru je naučiť mladú gener&aacu
•• Cesta k zdravej výžive •• Cieľom aktivity je naučiť sa selektovať v ponuke reklám propagujúcich potravinové výrobky. Keby sme nakupovali iba podľa toho, čo nám odporúčajú rôzne reklamy, uberali by sme sa tou správnou cestou? Čo je potrebné vedieťpri výbere
•• Energia potravín •• Energia je vlastnosťou mnohých látok a je spojená s teplom, svetlom, elektrinou, mechanickým pohybom, zvukom, jadrami a je podstatou chemických látok. Energia je prenášaná mnohými spôsobmi. Mnoho potravín má na obale uveden&e
•• Energia v potravinách •• Výrobcovia na potravinách uvádzajú využiteľnú energiu potravín. Potraviny sa v tele pomaly rozkladajú a uvoľňuje sa energia podobne ako pri horení. Pri zisťovaní energetickej hodnoty potraviny sa presné množstvo potraviny spáli a z
•• Hlad a sebakontrola •• Na potravu, ako na zdroj výživných látok, treba pozerať ako na zložitú zmes bielkovín, sacharidov, tukov, vitamínov, minerálov, vody a rozličných chuťových látok, ktoré organizmus využíva na svoju neustálu obnovu a zabezpečenie norm&aac
•• Hľadáme vitamín A a vitamín E •• Vitamín A a E sú vitamíny rozpustné v tukoch. Keďže človek si v tele vytvára tukové zásoby, v týchto tukových zásobách si môže uskladňovať aj potrebné vitamíny rozpustné v tukoch. Nimi s&ua
•• Kuchárska kniha •• Na predchádzajúcich hodinách si sa naučil ako pripravíš tvoje obľúbené jedlo, zistil si jeho výživovú hodnotu a cenu, ktorú zaplatíš za prípravu. A čo tak vytvoriť brožúrku, ktorá bude obsahovať recepty jedál
•• Obľúbené jedlá •• Medzi faktory ovplyvňujúce výber jedla patrí: chuť, pocity, rodinné zvyky, náboženstvo, balenie, reklama, osobnosť, nutričné hodnoty, cena, dostupnosť. Každý z nás má iné kritéria pre výber jedla a iné stravovacie n
<< predchádzajúce | 1 | 2 | 3 |
PRIHLÁSENIE
novinky
20.09.2017
Milí učitelia a žiaci, stredné odborné školy so zameraním na vzdelávanie v oblasti potravinárstva pre vás p...
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...