logo
•• Chemické experimenty s vybranými potravinami •• Spracované texty k témam zemiaky a zemiakové produkty, ovocie a zelenina a chemické experimenty k nim. Na stiahnutie: Chemické experimenty s vybranými potravinami Zdroj: doc. RNDr. Mária Ganajová, CS
•• Konzervovanie •• Konzervovaním rozumieme takú úpravu surovín, ktorá zmení daný materiál tak, aby ho bolo možné dlhšiu dobu skladovať. Aký plyn sme použili na konzervovanie? S trochou logiky uhádneš odpoveď. Horenie je zlučovanie s kyslíkom, čiž
•• Konzervovanie vitamínom C •• Jablká, ktoré v pivnici vydržia do jari a nesplesnejú ani nezhnijú sú zvyčajne kyslejšie ako jablká, ktoré je potrebné skonzumovať hneď po zbere. Sčasti je to spôsobené zvýšeným množstvom prítomného
•• Zelenina •• Zelenina a ovocie tvoria prirodzenú súčasť ľudskej výživy. Potraviny tohto druhu sú dôležité najmä pre obsah minerálnych látok a vitamínov. Zeleninou voláme jedlé časti (korene, listy, plody, cibule, hľuzy) kultúrnych rastlín, ktor&eacut
•• Železo v špenáte •• Nevyhnutnou súčasťou výživy sú aj minerálne látky, pri ich premene sa nezískava žiadna energia. Niektoré z nich stačí prijať denne v nepatrných množstvách, napríklad železo. Má význam pre ľudský organizmus, pretože
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...
17.10.2016
Týždeň Hovorme o jedle zbehol ako voda. Veríme, že bol pre všetky zúčastnené školy veľkým oživením, zauj&...
10.10.2016
Dôležité upozornenie!!! 9.10.2016 (nedeľa) o 24.00 hod. bola REGISTRÁCIA do všetkých aktivít týždňa HOVORME O JED...