logo
•• Sezónne potraviny – optimálna výživa pre naše telo •• Každý z nás by si mal vážiť potraviny, ktoré nám ponúka krajina v ktorej žijeme v priebehu celého roka. Sezónne lokálne potraviny sú pre ľudský organizmus príno...
•• Sezónne stravovanie •• Sezónne stravovanie nie je nič zložité. Na jar zahŕňa všetko, čo vyrastie z prvej jarnej vlahy. Teda napríklad šalát z výhonkov, polievku z koreňovej zeleniny. Na jar by sme mali konzumovať všetko zelené. Patria sem napr. špenát, šparg...
•• Sezónnosť potravín  a jeho výhody •• Každé miesto na Zemi má svoje vlastné zdroje potravín, ovocia aj zeleniny. Príroda zariadila pre každú oblasť sveta tie najlepšie a najvýživnejšie druhy jedla tak, aby boli celoročne pokryté potreby v&scaron...
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...