logo
•• Aj veveričky vedia prečo jedia orechy •• Orechy sú bohaté na tuk, ktorý tvoria nenasýtené mastné kyseliny. Znižujú cholesterol v krvi, podieľajú sa na tvorbe nervového tkaniva, podporujú tvorbu červených krviniek, blahodarne vplývajú na imunitný syst&...
•• Baklažán ••   Domovom baklažánu nie je Európa, ale juhovýchodná Ázia, hlavne Barma a India, kde sa pestuje od nepamäti. Do Európy sa dostal cez Španielsko v období maurských nájazdov. Fialovo čierny dužinatý plod dlhý 15 až 30 cm sa často využ&iac...
•• Hrozno - najstaršia kultúrna rastlina •• Koniec každého leta a začiatok jesene je sprevádzaný vôňou hrozna. Jeho typická vôňa je podobne ako jeho chuť nezameniteľná. Vinič hroznorodý je lianovitá rastlina a patrí medzi najstaršie kultúrne rastliny. Kult...
•• Konzervovanie ovocia a zeleniny ••   Väčšina zeleniny a ovocia sa uchováva konzervovaním, a to mrazením, sterilizáciou, mliečnym kysnutím, nakladaním do octu, sušením a zahusťovaním. Najvýhodnejší spôsob konzervovania ovocia a zeleniny...
•• Koreňová zelenina •• Koreňová zelenina je bežne dostupná na trhu a predstavuje významnú zložku našej potravy. Slúži ako prírodné skladisko zásobných látok, preto patrí medzi najprístupnejšie zdroje energie pre značnú časť svetovej popu...
•• Kvasená kapusta •• Pri výrobe kvasenej kapusty ide o kvasenie kapusty prostredníctvom baktérií mliečneho kvasenia, ktoré vytvárajú najmä kyselinu mliečnu, kyselinu octovú a etylalkohol. Ako surovina sa na výrobu kvasenej kapusty využíva poloskorá a neskor&aa...
•• Liečivá sila ovocia •• Určite každý z nás si rád pomaškrtí na sladučkom ovocí. Ovocie by malo predstavovať významnú časť našej celodennej stravy. Nielenže nám dodá potrebnú energiu a vitamíny, ale mnohokrát nám niektoré druhy napom...
•• Mrkva a jej vplyv na ľudský organizmus •• Mrkva patrí medzi najznámejší a najvýznamnejší druh zeleniny. zaraďuje sa medzi koreňovú zeleninu. Poznáme ju asi všetci. Má svoju hodnotu a kvalitu. Má veľmi veľa výhod a to, že je dostupná...
<< predchádzajúce | 1 | 2 | 3 |
PRIHLÁSENIE
novinky
22.10.2018
Týždeň HOVORME O JEDLE zbehol ako voda. Veríme, že bol pre všetky zúčastnené školy veľkým oživením, zauj&...
15.10.2018
15.10.2018 (Pondelok) Dôležité upozornenie!!! 14. 10. 2018 (nedeľa) o 24.00 hod. bola REGISTRÁCIA do všetkých akt...
02.10.2018
Dôležité upozornenie !!! NEPREHLIADNITE !!! 5.2. FORMA A OBSAH súťažného príspevku súťažno-vzdelávacej aktivit...
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...