logo
•• Chov kuriat na Slovensku •• Československo ako aj samostatné Slovensko patrili a patria k najvyspelejším štátom nielen Európy, ale aj sveta v oblasti výroby a spracovania hydiny a vajec, čo dokazovali výsledky úžitkovosti ako aj kvality mäsa a vajec vykonávanými stan
•• Podmienky systému Welfare •• Pre systém welfare zákon stanovuje nasledovné špecifické podmienky pre výkrm hydiny: Chovný priestor sa musí osadiť zvieratami jednorazovo do 24 hodín, Chovateľ musí prezrieť chovný priestor, skontrolovať hydinu dva kr&aacu
•• Označovanie hydiny a jej pôvod •• Označenie hydiny V súvislosti s potravinami je nevyhnutné preveriť nasledovné údaje: Názov - názov musí dôsledne vystihovať podstatu každej potraviny. Zloženie - o kvalite potraviny rozhoduje jej zloženie, použité suroviny a&n
•• Označovanie hydinového mäsa •• Podľa platnej legislatívy sa za čerstvú hydinu alebo hydinové mäso považuje mäso, ktoré nebolo tepelne opracované, ale je uchovávané v chladenom alebo zmrazenom stave, vrátane mäsa baleného vákuovo alebo v ochran
•• Slovenské kura a Značka kvality SK •• Hydinové výrobky vyrábané slovenskými spracovateľmi hydiny sú vysoko kvalitné a spĺňajú všetky požiadavky spotrebiteľov Dôkazom o tom sú aj udelené značky kvality SK pre 35 hydinových výrobkov. Tiet
•• Hydina a jej význam vo výžive •• Pod pojmom hydina chápeme kurčatá, domáce kačky, morky a husi. Mäso hydiny v porovnaní s inými druhmi  má výhodné biologické a nutritívne vlastnosti. Má vysoký obsah bielkovín, vrátane
•• Hygienické zásady a podmienky skladovania pri manipulácii s hydinou•• Hydinové mäso patrí medzi vysoko rizikové potraviny z hľadiska vysokej pravdepodobnosti výskytu a rozvoja mikrobiálnych patogénnych látok ako je napríklad salmonela,  kampylobakter,
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...