logo
•• Druhy ryže - podľa technologickej úpravy •• Nelúpaná ryža je na trhu málo obvyklá, zrna sú iba vymlátené - bez odstraňovania šupky. Je bohatá na vlákninu a mikroživiny. Varí sa dlhšie ako ostatné druhy ryže. Prírodná ryža /nat
•• Obilniny a ich význam vo výžive •• Medzi jedlé obilniny patria pšenica potravinárska (pšenica letná, pšenica tvrdá, pšenica špalda), raž siata, jačmeň siaty, ovos nahý, proso siate, cirok dvojfarebný, kukurica (kukurica konský zub, kukurica pukancov&aa
•• Ryža ••   Ryža patrí medzi najstaršie pestované obilniny na svete. Je hlavnou potravinou polovice svetovej populácie. Po väčšinu svojej dlhej histórie bola ryža pestovaná predovšetkým v Ázii. Arabi ju potom predstavili starovekému Grécku, odkiaľ ju Alexa
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...
18.06.2018
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrácia do ...
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...