logo
•• Dobré rady pre nákup, skladovanie a úpravu rýb •• Na čo sa sústrediť pri nákupe: nakupujte u predajcov, ktorí jasne informujú o pôvode predávaných rýb,    v kadiach so živými rybami musí byť čistá voda, ab
•• Legislatívne podmienky predaja rýb •• Požadiavky týkajúce sa výlovu, skladovania a spracovania rýb a obchodovania s nimi sú uvedené v príslušnej legislatíve: nariadenie 852/2004/ES nariadenie 853/2004/ES vyhláška 425/2012 Živ&
•• Otrava z rýb •• Rybie mäso je veľmi citlivé na pôsobenie mikroorganizmov a preto sa musí jesť a variť kým je čerstvé, pretože sa veľmi rýchlo kazí. Pri teplote okolo 15 oC už behom jedného dňa. Ryby tak môžu byť príčinou otráv z potravín, kt
•• Prečo konzumovať ryby? •• Ryby obsahujú veľké množstvo dôležitých živín, vrátane bielkovín, čím sa zaraďujú medzi potraviny, ktoré by sa mali stať hlavnou súčasťou nášho jedálnička. Majú  nízkokalorické mäso a obsahuj
•• Zaraďte mastné ryby do vášho jedálnička •• Mastné ryby sú bohaté na obsah n–3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú chrániť srdce. Je dokázané, že konzumácia rýb je obzvlášť dôležitá u ľudí, kt
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...