logo
•• Dobré rady pre nákup, skladovanie a úpravu rýb •• Na čo sa sústrediť pri nákupe: nakupujte u predajcov, ktorí jasne informujú o pôvode predávaných rýb,    v kadiach so živými rybami musí byť čistá voda, ab
•• Kapor obyčajný – najkonzumovanejšia ryba na Slovensku ••   Kapor obyčajný, nazývaný aj rybničný, pochádza z Ázie – konkrétne z oblasti Číny, Vietnamu, Čierneho a Kaspického mora. Na území Európy sa začal objavovať okolo
•• Legislatívne podmienky predaja rýb •• Požadiavky týkajúce sa výlovu, skladovania a spracovania rýb a obchodovania s nimi sú uvedené v príslušnej legislatíve: nariadenie 852/2004/ES nariadenie 853/2004/ES vyhláška 425/2012 Živ&
•• Otrava z rýb •• Rybie mäso je veľmi citlivé na pôsobenie mikroorganizmov a preto sa musí jesť a variť kým je čerstvé, pretože sa veľmi rýchlo kazí. Pri teplote okolo 15 oC už behom jedného dňa. Ryby tak môžu byť príčinou otráv z potravín, kt
•• Prečo konzumovať ryby? •• Ryby obsahujú veľké množstvo dôležitých živín, vrátane bielkovín, čím sa zaraďujú medzi potraviny, ktoré by sa mali stať hlavnou súčasťou nášho jedálnička. Majú  nízkokalorické mäso a obsahuj
•• Pstruhy - druhé najkonzumovanejšie ryby na Slovensku ••   Pstruh je po kaprovi druhou najčastejšou rybou na slovenských stoloch. Najznámejší je pstruh dúhový a pstruh potočný. Pstruh potočný, nazývaný aj pstruh riečny, patrí do čeľade losos
•• Zaraďte mastné ryby do vášho jedálnička •• Mastné ryby sú bohaté na obsah n–3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú chrániť srdce. Je dokázané, že konzumácia rýb je obzvlášť dôležitá u ľudí, kt
•• Zásady správneho skladovania čerstvých rýb ••   Tak ako pri všetkých potravinách, aj v prípade rýb platí, že najvyššiu kvalitu a najlepšiu chuť majú, keď sú čerstvé. Existuje niekoľko spôsobov ako ryby udržať čerstvé č
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
22.10.2018
Týždeň HOVORME O JEDLE zbehol ako voda. Veríme, že bol pre všetky zúčastnené školy veľkým oživením, zauj&...
15.10.2018
15.10.2018 (Pondelok) Dôležité upozornenie!!! 14. 10. 2018 (nedeľa) o 24.00 hod. bola REGISTRÁCIA do všetkých akt...
02.10.2018
Dôležité upozornenie !!! NEPREHLIADNITE !!! 5.2. FORMA A OBSAH súťažného príspevku súťažno-vzdelávacej aktivit...
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...