logo
•• Dobré rady pre nákup, skladovanie a úpravu rýb •• Na čo sa sústrediť pri nákupe: nakupujte u predajcov, ktorí jasne informujú o pôvode predávaných rýb,    v kadiach so živými rybami musí byť čistá voda, ab
•• Legislatívne podmienky predaja rýb •• Požadiavky týkajúce sa výlovu, skladovania a spracovania rýb a obchodovania s nimi sú uvedené v príslušnej legislatíve: nariadenie 852/2004/ES nariadenie 853/2004/ES vyhláška 425/2012 Živ&
•• Otrava z rýb •• Rybie mäso je veľmi citlivé na pôsobenie mikroorganizmov a preto sa musí jesť a variť kým je čerstvé, pretože sa veľmi rýchlo kazí. Pri teplote okolo 15 oC už behom jedného dňa. Ryby tak môžu byť príčinou otráv z potravín, kt
•• Prečo konzumovať ryby? •• Ryby obsahujú veľké množstvo dôležitých živín, vrátane bielkovín, čím sa zaraďujú medzi potraviny, ktoré by sa mali stať hlavnou súčasťou nášho jedálnička. Majú  nízkokalorické mäso a obsahuj
•• Zaraďte mastné ryby do vášho jedálnička •• Mastné ryby sú bohaté na obsah n–3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú chrániť srdce. Je dokázané, že konzumácia rýb je obzvlášť dôležitá u ľudí, kt
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...
06.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Vzhľadom na veľk&ya...
02.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Ďakujeme za množstv...
23.10.2017
Vážení pedagógovia a milí žiaci, veríme, že ste si týždeň "Hovorme o jedle" krásne užili, dozvedeli ...