•• Označovanie medu ••
Na etikete musí byť uvedená krajina alebo krajiny pôvodu, z ktorých bol med získaný. Ak má med pôvod vo viac ako jednom členskom štáte Európskej únie alebo v štáte, ktorý nie je členským štátom Európ...
•• Požiadavky na kvalitu medu ••
Med je tvorený rôznymi druhmi cukrov, najmä fruktózou a glukózou v pomere cca 1,1:1, a inými látkami ako sú organické kyseliny, enzými a tuhé čiastočky pochádzajúce zo zberu medu.
Farba medu sa mení od takmer b...
•• Všeobecná charakteristika medu ••
Med je prírodná sladká látka produkovaná včelou medonosnou (Apis mellifera) z nektáru rastlín, výlučkov živých častí rastlín alebo výlučkov hmyzu cicajúceho živé časti rastlín, ktorý včely z...
<< predchádzajúce | |
nasledujúce >>
novinky
11.11.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
ďakujeme za množstvo súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do všetk&y...
28.10.2024
Ďakujeme pedagógom a žiakom zákaldných škôl za množstvo podnetných a krásnych súťažných p...
14.10.2024
Vážení pedagógovia a milí žiaci,
registrácia do aktivít týždňa Hovorme o jedle bola 13. 10. 2024 ukončená...
16.09.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
tešíme sa na vašu účasť v XII. ročníku týždňa HOVORME O JED...