•• CEFF ••
Cieľom projektu CEFF (Certified E-Friendly Food) je umožniť spotrebiteľom ľahšie sa zorientovať pri výbere potravín a tým im pomôcť znížiť spotrebu nežiadúcich chemických prísad. Logo CEFF nájdete iba na potravinách, ktoré neobsahujú najviac sledované éčka, medzi ktoré zaraďujeme konzervanty, umelé farbivá, sladidlá a glutamany. Tieto éčka sú pre náš organizmus záťažou, ľudské telo ich nepotrebuje, iba ich toleruje a nevie ich spracovať. U citlivejších jedincov môžu spôsobovať zdravotné problémy.
Logo sa udeľuje nezávislou inštitúciou a riadi sa jasnými transparentnými pravidlami.
Logo je nediskriminačné a možu ho získať potravinárke výrobky všetkých kategórií akéhokoľvek výrobcu, bez rozdielu trhového podielu či krajiny pôvodu.
Dôvody PREČO nakupovať potraviny s logom CEFF
-
máte istotu absencie konzervantov, umelých farbív, sladidiel a glutamanov
-
nejde o propagáciu jedného výrobcu či lobistickej skupiny, logo sa udeľuje plošne a ponúka sa všetkým výrobcom, ktorí splnia požadované kritériá zloženia potravín v oblasti éčok
-
znížíte objem chémie prijímaný v strave a urobíte niečo pre svoje zdravie a zdravie vašej rodiny
-
podporíte osvetu a zapojíte sa do diskusie týkajúcej sa problematiky používania éčok v potravinách
-
budete sa podieľať na motivácii výrobcov nahradzovať najviac sledované éčka inými, zdraviu prospešnými látkam
novinky
11.11.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
ďakujeme za množstvo súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do všetk&y...
28.10.2024
Ďakujeme pedagógom a žiakom zákaldných škôl za množstvo podnetných a krásnych súťažných p...
14.10.2024
Vážení pedagógovia a milí žiaci,
registrácia do aktivít týždňa Hovorme o jedle bola 13. 10. 2024 ukončená...
16.09.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
tešíme sa na vašu účasť v XII. ročníku týždňa HOVORME O JED...