logo
•• Falšovanie potravín •• Podľa zákona č. 195/2007 o potravinách sú falšované potraviny definované takto: „Falšované potraviny sú potraviny, ktorých vzhľad, chuť, zloženie alebo iné znaky sa zmenili tak, že sa znížila ich hodnota, a ktoré sa
•• Funkčné potraviny •• Už Paracelsus (1493-1541) povedal, že „i potrava môže byť liekom alebo jedom a nič nie je bez jedu. Záleží iba na veľkosti dávky, kedy sa vec stane jedom.“ Predpokladá sa, že výživa je zodpovedná za 40-60 % ochorení. Preto sa stále viac do pop
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
19.10.2021
Vážení pedagógovia a milí žiaci, veríme, že ste si týždeň HOVORME O JEDLE krásne užili, dozvedeli ste sa ve...
11.10.2021
Ďakujeme všetkým zaregistrovaným školám za prejavený záujem.  Učiteľom a žiakom želáme veľa z&aacu...
04.10.2021
ŠPECIÁLNE ŽREBOVANIE PRE ŠKOLKÉ JEDÁLNE Do žrebovania môže byť zaradená školská jedáleň tej...
30.09.2021
NEPREHLIADNITE !!!!! Vážení koordinátori súťaže Hovorme o jedle,  elektornický systém zasielal potvrdenie ...