logo
•• Falšovanie potravín •• Podľa zákona č. 195/2007 o potravinách sú falšované potraviny definované takto: „Falšované potraviny sú potraviny, ktorých vzhľad, chuť, zloženie alebo iné znaky sa zmenili tak, že sa znížila ich hodnota, a ktoré sa
•• Funkčné potraviny •• Už Paracelsus (1493-1541) povedal, že „i potrava môže byť liekom alebo jedom a nič nie je bez jedu. Záleží iba na veľkosti dávky, kedy sa vec stane jedom.“ Predpokladá sa, že výživa je zodpovedná za 40-60 % ochorení. Preto sa stále viac do pop
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
11.11.2024
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme za množstvo súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do všetk&y...
28.10.2024
  Ďakujeme pedagógom a žiakom zákaldných škôl za množstvo podnetných a krásnych súťažných p...
14.10.2024
Vážení pedagógovia a milí žiaci, registrácia do aktivít týždňa Hovorme o jedle bola 13. 10. 2024 ukončená...
16.09.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,  tešíme sa na vašu účasť v XII. ročníku týždňa HOVORME O JED...