•• Index telesnej hmotnosti ••
Výpočet indexu telesnej hmotnosti (Body Mass Index – BMI) patrí medzi najčastejšie používané metódy merania obezity. Obezita je často definovaná ako nadmerné ukladanie tuku v organizme.
Počíta sa prostredníctvom vzorca:
BMI hodnota = Hmo
•• Individualizovaná výživa ••
Až do nedávna predstavovalo štúdium výživy a genetiky dva úplne oddelené obory. V súčasnosti sa výskum zameral aj na vzťahy a vzájomné pôsobenie medzi ľudskými génmi a výživou. Tento nový smer
•• Integrovaný systém produkcie zeleniny ••
Integrovaná produkcia sa riadi prísnejšími agrotechnickými pravidlami než konvenčná výroba, teda sa pohybuje medzi zásadami Správnej poľnohospodárskej praxe (GAP) a ekologickou produkciou. Pri dodržiavaní zásad
•• Inteligentný obal ••
Výrazy aktívne balenie, inteligentné balenie a rozumné (smart) balenie sa týkajú baliacich systémov v oblasti balenia potravín, liečiv a niektorých ďalších typov výrobkov. Pomáhajú predĺžiť životnosť tovaru, m
•• Intolerancia potravinárskych aditív ••
Potravinárske aditívne látky nie sú ničím novým, ale využívajú sa už niekoľko storočí. Konzervácia potravín je prastarou potrebou – pri nakladaní mäsa sa používala soľ a sanitra, pri konzerv&aac
•• Intoxikácia ••
Intoxikácia alebo otrava alebo otrávenie sú účinky jedu na organizmus, ktoré môžu spočívať v jeho dočasnom alebo trvalom poškodení, alebo vedú k smrti. Závažnosť intoxikácie závisí od množstva, koncentrácie, rýchlosti
<< predchádzajúce | |
nasledujúce >>
novinky
11.11.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
ďakujeme za množstvo súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do všetk&y...
28.10.2024
Ďakujeme pedagógom a žiakom zákaldných škôl za množstvo podnetných a krásnych súťažných p...
14.10.2024
Vážení pedagógovia a milí žiaci,
registrácia do aktivít týždňa Hovorme o jedle bola 13. 10. 2024 ukončená...
16.09.2024
Vážení učitelia, milí žiaci,
tešíme sa na vašu účasť v XII. ročníku týždňa HOVORME O JED...