logo
•• Index telesnej hmotnosti •• Výpočet indexu telesnej hmotnosti (Body Mass Index – BMI) patrí medzi najčastejšie používané metódy merania obezity. Obezita je často definovaná ako nadmerné ukladanie tuku v organizme. Počíta sa prostredníctvom vzorca: BMI hodnota = Hmo
•• Individualizovaná výživa •• Až do nedávna predstavovalo štúdium výživy a genetiky dva úplne oddelené obory. V súčasnosti sa výskum zameral aj na vzťahy a vzájomné pôsobenie medzi ľudskými génmi a výživou. Tento nový smer
•• Integrovaný systém produkcie zeleniny •• Integrovaná produkcia sa riadi prísnejšími agrotechnickými pravidlami než konvenčná výroba, teda sa pohybuje medzi zásadami Správnej poľnohospodárskej praxe (GAP) a ekologickou produkciou. Pri dodržiavaní zásad
•• Inteligentný obal •• Výrazy aktívne balenie, inteligentné balenie a rozumné (smart) balenie sa týkajú baliacich systémov v oblasti balenia potravín, liečiv a niektorých ďalších typov výrobkov. Pomáhajú predĺžiť životnosť tovaru, m
•• Intolerancia potravinárskych aditív •• Potravinárske aditívne látky nie sú ničím novým, ale využívajú sa už niekoľko storočí. Konzervácia potravín je prastarou potrebou – pri nakladaní mäsa sa používala soľ a sanitra, pri konzerv&aac
•• Intoxikácia •• Intoxikácia alebo otrava alebo otrávenie sú účinky jedu na organizmus, ktoré môžu spočívať v jeho dočasnom alebo trvalom poškodení, alebo vedú k smrti. Závažnosť intoxikácie závisí od množstva, koncentrácie, rýchlosti
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...