logo
•• Databáza zloženia potravín SR ••   Prvá oficiálna internetová verzia národnej databázy nutričného zloženia potravín vznikla v roku 2008 a jej hlavným cieľom bolo poskytnúť laickej i odbornej verejnosti informácie o nutričnom zložení
•• Dátum minimálnej trvanlivosti •• Dátum minimálnej trvanlivosti (DMT) je dátum, ktorý sa povinne uvádza na všetkých potravinách, okrem rýchlo sa kaziacich potravín, pri ktorých sa používa "dátum spotreby". Vymedzuje minimálnu
•• Dátum spotreby •• Dátum spotreby - je časový údaj, do ktorého si potravina pri správnom skladovaní uchováva svoje špecifické vlastnosti. Toto označenie sa uvádza na potravinách, ktoré z mikrobiologického hľadiska podliehajú rýchlej skaze.
•• DDT •• DDT (dichlór-difenyl-trichlóretán) bol prvýkrát syntetizovaný už v roku 1874 Othmarom Zeidlerom. Jeho insekticídne účinky však objavil až švajčiarský chemik Paul Hermann Müller v roku 1939. Od druhej svetovej vojny bolo DDT hromadne používané ako
•• Debraning •• Kontinuálny proces, ktorý spočíva v lúpaní a brúsení zrna čistej a suchej pšenice. Najväčšími výhodami tejto technológie je zvýšenie výkonu mlyna s existujúcimi zariadeniami, efektívnejšie a ekonomickej&sca
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...
18.06.2018
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrácia do ...
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...