•• Taurín ••
Taurín alebo taurin je organická kyselina obsahujúca síru. Taurín vzniká v tele z aminokyseliny metionínu a cystenínu a nachádza sa vo väčšine buniek, a v svalovine. Taurín sa používa ako antioxidant, znižujúci vylučovanie chlornanov imu
•• Trvanlivosť ••
Doba trvanlivosti je časový úsek, počas ktorého si potravina pri dodržaní správnych skladovacích podmienok zachováva optimálnu bezpečnosť a kvalitu. Doba trvanlivosti potraviny začína plynúť od okamihu, kedy je vyrobená, a závisí od mnohý
•• Tuky ••
Tuk je v rozumnom množstve potrebnou látkou, pretože:
je zdrojom energie pre svaly, srdce a je súčasťou všetkých bunkových membrán
umožňuje cirkuláciu, uchovávanie a absorpciu vitamínov rozpustných v tukoch: A, D, E a K
ob
<< predchádzajúce | |
nasledujúce >>
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci,
ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci,
tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...