logo
•• Taurín •• Taurín alebo taurin je organická kyselina obsahujúca síru. Taurín vzniká v tele z aminokyseliny metionínu a cystenínu a nachádza sa vo väčšine buniek, a v svalovine. Taurín sa používa ako antioxidant, znižujúci vylučovanie chlornanov imu
•• Trvanlivosť •• Doba trvanlivosti je časový úsek, počas ktorého si potravina pri dodržaní správnych skladovacích podmienok zachováva optimálnu bezpečnosť a kvalitu. Doba trvanlivosti potraviny začína plynúť od okamihu, kedy je vyrobená, a závisí od mnohý
•• Tuky •• Tuk je v rozumnom množstve potrebnou látkou, pretože: je zdrojom energie pre svaly, srdce a je súčasťou všetkých bunkových membrán umožňuje cirkuláciu, uchovávanie a absorpciu vitamínov rozpustných v tukoch: A, D, E a K ob
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...