logo
•• Uchovávanie potravín •• Plesne, zápach či iné znehodnotenie potravín nepotešia v žiadnej chladničke či komore. Na to, aby k takýmto situáciám v domácnosti nedochádzalo, pritom netreba až tak veľa. Pri žiadnej potravine nemôže byť na škodu, ak je uchov&aacu
•• Uhlíková stopa •• Uhlíková stopa je meradlom dopadu ľudskej činnosti na životné prostredie, hlavne na klimatické zmeny. Uhlíková stopa je (podobne ako ekologická stopa) nepriamym ukazovateľom spotreby energií, výrobkov a služieb. Meria množstvo skleníkový
•• Ultrafialové žiarenie •• Ultrafialové žiarenie je elektromagnetické žiarenie o vlnovej dĺžke od 100 nm do 400 nm, kratšej ako viditeľné svetlo, ale dlhšej ako mäkké röntgenové žiarenie. Delí sa na blízke (380-200 nm), ďaleké alebo v&aacut
•• Ultrazvuk •• Ultrazvuk je mechanické vlnenie, ktorého frekvencia je vyššia ako frekvencia zvuku, t. j. vyššia ako 20 kHz. Frekvenčný rozsah ultrazvukových vĺn je pritom veľmi široký. Technickými prostriedkami sa dajú vytvárať aj ultrazvukové vlny s fre
•• Umami •• Umami (z jap. pochúťka) je jedna z piatich základných chutí, ktoré človek vníma prostredníctvom špecializovaných receptorov na jazyku. Chuť umami identifikoval v roku 1908 Ikeda Kikunae pri výskume príčin silnej chute vývaru z morských rias (komb
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.09.2017
17. 9. 2017 (Nedeľa) Tešíme sa na Vašu účasť v V. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE, ktorý sa bude konať v te...
14.08.2017
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás V. ročník Týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrác...
17.11.2016
Zverejnili sme vylosovaných víťazov k súťažno-vzdelávacej aktivite Recyklácia odpadov z obalov potravín - starý...
09.11.2016
9.11.2016 (Streda) Všetky aktivity IV. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE poznajú svojich víťazov. Po namáhavom hodnoten&...